Selasa, 19 September 2017

IKLAN PELUANG KERJAYA DALAM PERKHIDMATAN AWAM




Tarikh Tutup Iklan : 24 September 2017 (Ahad) jam 11.59 malam


Sila klik pautan Borang SPA8i di bawah untuk memohon ==> https://putra2.spa.gov.my






Isnin, 18 September 2017

Mencari Soalan Latihan Exam Pegawai Eksekutif Gred 41?


Pakej rujukan ini adalah dalam bentuk ebook format pdf yang boleh anda muat turun terus ke komputer anda, laptop anda, tablet anda malah ke smartphone anda. Ia adalah rujukan khas yang disediakan untuk bantu anda bersedia menghadapi peperiksaan online untuk jawatan Pegawai Eksekutif pada 20 September 2017 ini.

Rujukan ini mempunyai lebih 185 muka surat yang disediakan berdasarkan format rasmi yang telah dikeluarkan oleh pihak SPA untuk peperiksaan online Pegawai Eksekutif.

Di dalam pakej rujukan khas ini, ia ada beberapa komponen penting untuk bantu anda berjaya menjawat jawatan ini di dalam sektor awam. Paling penting, anda perlu tahu bahawa format peperiksaan online telah berubah dan dikemaskini.

Jika anda mahu berjaya lulus dengan baik, dan seterusnya melangkah ke saringan seterusnya untuk jawatan Pegawai Eksekutif gred 41 ini, maka anda perlu dapatkan rujukan ini.

Di dalamnya terdapat banyak soalan latihan untuk peperiksaan online Pegawai Eksekutif gred 41, iaitu:

  • 75++ Contoh Soalan Untuk Seksyen A
  • 45++ Conotoh Soalan Untuk Seksyen B
  • 20++ Contoh Soalan Untuk Seksyen C
  • 80++ Nota Ringkas
  • Huraian Format Terkini Peperiksaan Online Pegawai Eksekutif 41

Anda mahu tahu lagi mengenai rujukan ini? Mahu lulus peperiksaan online Pegawai Eksekutif pada 20 September? Jika anda berazam dan mahu benar-benar rebut peluang ini





Ahad, 17 September 2017

Hanya untuk Calon Pegawai LHDN 41 sahaja



Yang lulus itu semua mereka yang ambil tindakan tepat dan betul sebelum sesi peperiksaan. Mereka berusaha keras, studi nota yang betul dan positif untuk lulus. Jadi itu bahagian mereka. Bagaimana pula dengan anda untuk sesi 20 SEPTEMBER ini? Ini yang anda perlukan







Pilihan di tangan anda! nak berjaya atau tidak...



Sabtu, 16 September 2017

Pakej Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Eksekutif Gred 41


Serius kali ni pelik .....

Buat kali pertama ambilan pegawai LHDN dilakukan melalui SPA. Jawabnya memang kena exam online lah. Kalau dulu pihak LHDN terus interview.

Rasanya sebab terlalu ramai yang minta. Jadi kena ada tapisan 'penyingkiran' terlebih dulu :)

Tak perlu risau lah. Kena nak pikir kena singkir?

Pikir bagaimana anda nak singkirkan calon lain! Begitu cara fikirnya :)

Caranya?

Anda studi dan berusaha untuk jadi lebih baik dari calon lain!

Jika anda perlukan rujukan untuk bantu anda, ini satu satunya rujukan yang ada







Cuba tengok berapa ramai yang lulus sebelum ini di sana. Sekali lagi, ini link senjata rahsia anda http://pegawaieksekutif.com

Cepat ya! jangan sampai anda pulak yang tersingkir

Aduh!

Rabu, 6 September 2017

Peluang AKHIR Exam Online Separa Perubatan



Pakej rujukan ini akan membantu laluan anda bukan hanya untuk lulus EXAM ONLINE tetapi khas untuk dipilih masuk ke LATIHAN SEPARA PERUBATAN.

Jika berjaya exam online, anda akan ditapis lagi dalam temuduga. Kalau tak ada rujukan temuduga khas ini, LULUS exam online pun tak ada guna.. Untuk anda, rujukan komprehensif untuk exam online ;








Tak usah fikir lagi kerana ramai yang telah tinggalkan anda. Biar mereka berjaya atau anda nak berjaya bersama mereka?

Beri peluang yang adil untuk diri anda.

Selasa, 5 September 2017

Jawab exam Google je?



Bagaimana dengan persediaan untuk peperiksaan Separa Perubatan anda? Harap semuanya berada dalam keadaan teratur!

Ada yang ambil mudah kerana ianya adalah peperiksaan Online...

Ini tanggapan calon; 


"Open book maa! Waktu exam pun boleh studi. Google ja" 


Anda akan menyesal bila buat begini ....Anda akan berada dalam keadaan yang 'sangat kalut' bila anda buat begini. 

  • Soalan banyak 
  • Talian internet sangat penting 

Saya cadangkan anda hanya buka browser peperiksaan sahaja. Jangan buka multiple browser. Lihat apa berlaku pada calon exam online yang lalu. Sistem 'hang + jammed' 

Apa yang menyedihkan, ianya tidak berlaku kepada semua calon. Hanya sebahagian sahaja dan majoriti mereka adalah yang buka 'multiple browser' dengan tujuan nak cari maklumat masa jawab exam! 

Erkkkk! 


Jangan jadi macam ini. Buat persediaan seawal mungkin. Rujukan ini akan membantu persediaan anda 







Jangan ambil mudah dan jangan biarkan kesilapan ini membunuh potensi lulus anda



Strategi untuk mudah gagal Peperiksaan Online Separa perubatan



Bagaimana dengan persediaan anda? Harap semuanya dah siap sedia.

Peperiksaan tak lama lagi. Ramai yang rasa ianya mudah kerana penilaian dilakukan secara online. Ye lah, boleh "open book", rujuk internet dan sebagainya. 

Memang boleh tetapi pada akhirnya anda akan tak cukup masa dan banyak soalan yang tak sempat jawab. 

Itu faktor kegagalan calon online. 

Jadi solusi yang terbaik adalah anda buat persediaan sehabis baik. Jika tak tahu baru buka buku dan rujuk internet masa jawab exam nanti .... Itu lebih bijak dan akan selamatkan anda dari "MENEMBAK" sebab tak cukup masa. 

Jika anda tak tahu nak baca apa tetapi nak sangat lulus, gunakan rujukan ini. 






Isnin, 4 September 2017

3 punca GAGAL calon online Separa Perubatan




Ini sahaja sebab calon gagal exam online SPA;

  1. tak tahu format
  2. tak tahu bentuk soalan
  3. tak ada rujukan tepat


3 perkara yang bakal menyebabkan anda gagal ini dengan rujukan ini





Jika Anda Calon Peperiksaan Online Separa Perubatan ... Ini Sahaja Peluang Anda



Mungkin anda tak tahu, peluang untuk masuk berkhidmat dengan kerajaan di hospital, pusat kesihatan kerajaan seluruh negara sedang berada dalam genggaman anda.

Ya, bila anda dipanggil ke sesi peperiksaan, ertinya peluang untuk anda dibuka...dan ianya bukan dibuka untuk semua

Cuba tanya kawan-kawan sekolah anda. Pasti ada yang mohon tapi tak dapat. Tetapi jika anda gagal kali ini, mungkin sesi yang akan datang kawan anda pula yang akan dipanggil dan anda tidak dipanggil.

Jadi bila dipanggil seperti ini cepat-cepat buat persediaan dan letak azam untuk lulus!

Jika serius, ini rujukan yang akan bantu persediaan anda.






Senarai calon bakal gagal



Bagaimana dengan persediaan anda? Harap semuanya dah siap sedia.

Peperiksaan tak lama lagi. Ramai yang rasa ianya mudah kerana penilaian dilakukan secara online. Ye lah, boleh "open book", rujuk internet dan sebagainya.

Memang boleh tetapi pada akhirnya anda akan tak cukup masa dan banyak soalan yang tak sempat jawab. Itu faktor kegagalan calon online.

Jadi solusi yang terbaik adalah anda buat persediaan sehabis baik. Jika tak tahu baru buka buku dan rujuk internet masa jawab exam nanti

Itu lebih bijak dan akan selamatkan anda dari "MENEMBAK" sebab tak cukup masa.

Jika anda tak tahu nak baca apa tetapi nak sangat lulus, gunakan rujukan ini. Ianya telah membantu calon-calon sebelum ini. 





Sabtu, 2 September 2017

Dah mula studi untuk Peperiksaan Separa Perubatan?



Mula awal, takut nanti banyak benda tertinggal :)

Eh tapi macam mana nak tau ada benda tertinggal? Memang tak tau lah kalau komponen wajib studi pun tak tau kan..

Hohoho..

Ok, calon lulus yang lepas persediaan mereka mencakupi;

  • 400++ nota ringkas. Ambil masa 15 jam juga kalau tak ada nota ringkas
  • 70++ contoh soalan dan jawapan. Kalau tak ada contoh soalan memang terus lost lerr
Dah dapat dah semua nota dan contoh soalan ni? 

Kalau belum dapat terus download di laman ini






Isu-Isu Berkaitan Dengan Separa Perubatan


Lupa nak pesan, jangan lupa studi isu-isu berkaitan dengan Separa Perubatan ini.

Contohnya;
  • Program derma organ
  • Zat makanan dan fungsinya
  • Isu fibroid ketika mengandung
  • Isu vaksinasi
  • GERD
  • Denggi
  • Zika

.. dan banyak lagi

Sementara anda masih ada masa ini, luangkan masa membaca makluamt-maklumat berkaitan kesihatan.

Jika anda dah beli rujukan 'Separa Perubatan', baca sekarang juga. Jangan tangguh.

Untuk yang masih tak tahu nak baca apa, anda dalam bahaya.

Macam mana nak k e exam kalau masih keliru apa yang perlu dibaca.

Untuk bantuan lebih 40 nota ringkas penting dan lebih 70 contoh soalan, boleh
gunakan rujukan ini






Jumaat, 1 September 2017

DAh buat persediaan Peperiksaan Online Separa Perubatan?



Selamat berulangkaji dan buat persediaan untuk sesi peperiksaan online Separa Perubatan. Ramai yang ambil kesempatan hujung minggu untuk buat persediaan. Anda bagaimana? Rujukan untuk peperiksaan nanti boleh guna rujukan ini;


Ianya dah bantu ramai calon sukses dalam sesi peperiksaan sebelum ini. Sesi ini mungkin giliran anda untuk sukses?

Bagi peluang untuk diri anda ya








Isnin, 3 Julai 2017

8 punca Amran gagal Exam MUET Speaking



Keputusan peperiksaan MUET baru - baru ini diumumkan. Amran salah seorang calon MUET tahun ini. Dia gembira kerana lulus!

Ini merupakan kali ke-2 Amran dipanggil menduduki exam MUET. Amran senaraikan 8 punca dia boleh GAGAL Exam MUET lepas. Nak tahu?
  1. Terlebih ramah dan santai. Amran memang berpewatakan begitu, tetapi ketika Kertas Speaking, sila "cover" sikit. 
  2. Lambat dan tiada persediaan - Pagi exam itu Amran bangun lewat. Memang kelam kabut, tiada persediaan langsung. Serabai!
  3. Lupa sediakan maklumat penting - Disebabkan lambat, Amran terus ke Dewan Peperiksaan . Sehingga sijil penting yang dia lupa bawa. 
  4. Berlakon drama sedih - Dah sampai lewat, sempat pula Amran berlakon drama sedih. Maaf, penjaga pemeriksaan tidak ada masa untuk menonton lakonan Amran.
  5. Imej selekeh! Amran buat silap besar, hadir MUETSpeaking berpakaian selekeh. Tak semestinya kena pakai baju yang mahal, tapi biar nampak kemas, nampak profesional.
  6. Lagak gaya berlebihan - Amran yang datang lewat pagi itu, sempat pula berlagak dengan pencapaian 3.6 pointer. Maaf cakap, pemeriksa meluat dengan perangai itu!
  7. Diam bila berbahasa Inggeris - Pointer tinggi tapi bila diminta bercakap dalam bahasa Inggeris, bukan setakat tergagap nak jawab, malah diam seribu bahasa! Amran Amran ... Ini kesilapan BESAR yang beliau lakukan.
  8. Banyak kemungkinan - Bila ditanya soalan, Amran jawab "Mungkin saya...", "Mungkin juga..." - banyak sangat kemungkinan. 

Jangan lakukan seperti Amran.....Oh ya, tahun ini Amran bercadang untuk memiliki Pakej Lengkap Rahsia Lulus MUET yang diterbitkan khas buat calon-calon peperiksaan MUET tahun ini.




Ahad, 2 Julai 2017

Rujukan Untuk Calon MUET



Adakah anda mencari sumber seperti contoh soalan, teknik menjawab, tatacara hadapi exam listening, writing MUET untuk peperiksaan ini? Jika ya, maka anda telah jumpa sumber rujukan terbaik untuk memastikan anda bersedia di dalam exam ini, dan seterusnya mengetahui rahsia untuk lulus peperiksaan MUET dari mereka yang berpengalaman.

MUET adalah peperiksaan penting untuk mereka yang melanjutkan pelajaran di IPT. Paling penting, mereka yang mengambil peperiksaan ini perlu lulus dengan band yang cemerlang... bukan sekadar cukup makan. Band adalah merupakan sistem pengredan dalam peperiksaan MUET. Jika gred tidak begitu bagus, kemungkinan siswazah tersebut akan hadapi masalah .... jadi, perlu ambil serius hal ini.

Kepada anda yang mencari rujukan untuk lulus peperiksaan MUET ini, saya ingin mengesyorkan satu pakej rujukan dalam bentuk ebook sebagai panduan terbaik memastikan anda sekurang-kurangnya tidak gagal, dan in Sha Allah ... mengetahui cara untuk mendapat band cemerlang dalam peperiksaan ini nanti.





Sabtu, 1 Julai 2017

22 petua MUET Speaking



Rasanya ramai diantara calon muet yang berasa gemuruh... tak tahu apa nak buat.

Saya kongsikan disini 22 petua yang boleh anda lakukan bagi membendung perasaan takut dan gementar semasa berucap dalam Task A dan B (Speaking MUET)

Nak tahu bagaimana mengatasi masalah ini ..Ikuti 22 petua dibawah bagi membendung rasa takut dan gementar semasa berucap dalam Task A dan B (MUET Speaking); 
  1. Berdoa kepada Tuhan agar anda diberi ketenangan dan kejayaan ketika berucap. 
  2. Tarik nafas dalam-dalam bagi mengurangkan ketegangan pada tubuh. Langkah ini dapat mengurangkan rasa gugup anda ketika berhadapan dengan calon-calon lain. 
  3. Anggap calon-calon lain sebagai rakan anda. 
  4. Elakkan menjalin pertemuan mata dengan setiap calon sebaliknya melihat kearah aras kepala setiap calon seolah-olah anda melihat mereka. 
  5. Datang lebih awal ketempat ujian Speaking anda supaya anda dapat mengenali dan menguasai lokasi terbabit. Dekati calon lain dan berbual dengan mereka kerana secara psikologinya ia memberi keyakinan apabila anda mila berucap. 
  6. Jalin hubungan mata dengan calon lain dengan mesra dan melemparkan senyuman kepada mereka atau mengangguk kerana dengan cara itu anda tidak merasa tertekan berbanding melihat wajah yang serius. 
  7. Yakinkan diri bahawa anda akan berjaya dan bersikap positif. Calon-calon sebenarnya tidak ingin melihat anda gementar atau takut kerana mereka mahu mendengar ucapan umum yang baik dan berinformasi. 
  8. Elakkan daripada memegang kertas kerana jika anda gementar ia akan kelihatan terketar-ketar dan ini akan menambahkan perasaan gementar serta tertekan. 
  9. Cuba hafal kenyataan minit-minit awal supaya anda akan kelihatan yakin berada di hadapan. 
  10. Tanya soalan juga satu cara untuk membunuh rasa takut dan gementar. 
  11. Buat persediaan yang cukup kerana kajian mendapati kurangnya persiapan membuatkan anda lebih gementar. Dapatkan data, statistik, maklumat dan contoh yang sesuai supaya anda dilihat sepuluh langkah di hadapan berbanding calon-calon lain. 
  12. Belatih dan terus berlatih membuatkan anda lebih bersedia. Jika tidak mahu bercakap di hadapan rakan anda, gunakan cermin sebagai langkah berlatih. 
  13. Ketahui rakan-rakan anda di dalam bilik kuarantin kerana ia dapat menyesuaikan anda dengan bahan ucapan, contoh humor dan sebagainya. 
  14. Jangkakan soalan kerana anda akan bersiap sedia dengan jawapannya jika ia ditanya. 
  15. Jangan tunjukkan ketakutan anda kepada calon lain kerana mereka tidak akan tahu sekiranya anda tidak menunjukkan dengan perbuatan anda. 
  16. Elakkan daripada menghafal seluruh isi kandungan dan ayat utama dalam teks ucapan anda kerana ia lebih memberi tekanan. 
  17. Lakukan senaman kecil seperti menekan tapak tangan atau kaki kelantai tetapi jangan sampai ia kelihatan ketara di mata calon-calon lain. 
  18. Bunuh fikiran negatif dan jangan biarkan ia menguasai minda dan emosi anda. Fikir positif akan memberi keyakinan berbanding kegagalan. 
  19. Fokus kepada ucapan dan elakkkan daripada melakukan atau memikirkan perkara lain seperti apa calon-calon memikirkan mengenai anda. 
  20. Awasi cara anda duduk kerana cara duduk juga membantu anda mengurangkan tekanan. 
  21. Minum air kosong untuk membasahkan tekak sebelum anda memulakan ucapan. 
  22. Bercakap dengan perlahan kerana jika anda berucap dengan pantas ia seolah-olah memperlihatkan anda ingin segera menghabiskan ucapan selain memburukkan keadaan 


Untuk mendapatkan lebih lanjut mengenai ujian peperiksaan MUET Speaking, dapatkan ebook Rahsia Lulus MUET dibawah






Memang susah nak LULUS exam MUET ni



Anda Sudah Berkali - kali Hadiri Exam MUET, Tapi Tak LULUS - LULUS? Atau 1st Time Ambil Exam MUET, dan Anda Terasa Cuak Gile .. Dan Mungkin Akan GAGAL!

Memang susah nak LULUS exam MUET ni jika anda tak tahu rahsianya ...

Jika anda ada MASALAH ni…
  • Susah nak lulus exam MUET
  • Tak ada rujukkan khusus exam MUET
  • Sudah banyak kali ambik...tapi gagal dapat keputusan yang cemerlang
  • Tak mahir Bahasa Inggeris
  • Tak bersedia nak ambil MUET exam
  • Masih mencari jalan untuk mendpat kputsan yg cmerlang exam MUET
  • Masih lagi gagal pada ujian sesi baru-baru ni
  • Amat memerlukan keputusan yang cemerlang sekurang-kurang myer band 3...kalo x anda x dapat konvo
  • Anda nervous, tak tahu nak speaking apa
  • Rasa risau bila tengok kawan-kawan yang dapat band 1 dan 2
  • Amat sedih kerana gagal untuk mendapat sebarang Band walaupun band 2
  • Anda kurang bernasib baik
  • Anda takut akan paper reading sebab soalan banyak mengelirukan
  • Sudah 3 kali ulang muet.. tapi masih GAGAL
  • Masa listening .. Anda tak faham apa yang cuba disampaikan
  • Belum sedia sepenuhnya lagi untuk ambil MUET
  • Tidak bersedia dari segi komunikasi atau pertuturan
  • Takut ujian speaking..tambah2 lagi maybe anda dapat calon A
  • Tak pandai buat writing essay
  • Tak ada guru yang mengajar anda mengenai MUET
  • Masih tak yakin dengan kebolehan diri dalam menjawab soalan MUET
  • Tak tahu nak masuk u mana. Almost university yang saya nak masuk semua min band 3
  • masih lg risau sbb bahasa english anda masih lemah
  • Tak tahu macam mana nak peroleh muet band 3 ke atas
  • Masih lagi risau sebab bahasa english anda masih lemah
  • Terlalu banyak maklumat di internet dan ianya tidak tersusun

Jika anda sudah beberapa kali ambil exam MUET tapi masih GAGAL, anda WAJIB untuk belajar teknik yang beliau bakal kongsikan. InsyaAllah formula Rahsia Lulus MUET ni telah membantu ribuan usahawan dalam exam MUET mereka





Rabu, 31 Mei 2017

Ini Rujukan Resume Dan Temuduga Intuk anda


Fuhh banyak betul panggilan temuduga oleh pihak SPA April - Jun 2017.
 
Mungkin anda dah dipanggil atau 'bakal dipanggil'. Nasihat saya tak perlu tunggu dipanggil. Buat persediaan seawal mungkin!
 
Ada 2 perkara yang anda kena siap sedia;
 
  1. Belajar dan sediakan resume terbaik anda!
  2. Belajar dan berlatih skill temuduga anda
 
Jika tanya saya nak guna rujukan apa? Ini rujukan yang anda boleh guna;
 
 
Jap jap jap..!
 
Cuba semak link ni, anda boleh dapatkan kedua-dua rujukan ni dengan harga diskaun;
 
 
Salam sukses!

Selasa, 9 Mei 2017

Vaksin




Zaman ini, topik vaksin akan sentiasa menimbulkan pertentangan. Ada banyak dakwaan-dakwaan yang timbul. Melalui buku ini, penulis yang pernah terlibat secara langsung dengan pembuatan ubat-ubatan dan vaksin, menjelaskan hakikat sebenarnya. 






Isnin, 8 Mei 2017

Rahsia LULUS Peperiksaan MUET...



Tidak lama lagi peperiksaan MUET bakal tiba dan jika anda bakal bakal mengambil peperiksaan ini, satu soalan ingin saya tujukan kepada anda...



ANDA SUDAH BERSEDIA..???

Sudah pasti bila saya tanya soalan ini anda sudah terbayangkan untuk membeli buku-buku rujukan serta soalan-soalan latihan bukan...Memang betul anda boleh dapatkan kesemuanya itu di kedai-kedai buku (itu pun kalau jumpa). 

Untuk mendapatkan panduan selengkapnya maka anda akan membeli beberapa buah buku.

Ini semua akan mengeluarkan ONGKOS yang banyak. Setiap satu buku bukan murah.

Itu satu perkara yang perlu anda fikirkan dan ada satu lagi masalah adakah ianya lengkap merangkumi keseluruhan peperiksaan...?

Wah ... kalau begini susah juga kan...

Beginilah... sebenarnya ada satu panduan yang terdiri dari pakej ebook khusus bagi anda yang ingin LULUS Peperiksaan MUET dengan BAND yang tertinggi.

Panduan yang ingin saya perkenalkan ini merupakan panduan lengkap khusus untuk calon peperiksaan MUET. Panduan lengkap ini bakal membantu anda untuk bersedia lebih awal.




Khamis, 27 April 2017

Anda tak tahu buat resume?


TAK PAYAH pening-pening nak buat kotak/shape, tinggal MASUKKAN MAKLUMAT JE. JIMAT MASA. Format dalam MICROSOFT WORD pulak tu! . 

CIRI-CIRI TEMPLATE RESUME INFOGRAFIK 
  • Sungguh Mudah Dan Cepat 
  • Fail Dalam Format Micoroft Word 
  • Semudah 123 tinggal masuk-masuk je maklumat 
  • Senang Nak Customize 2-3 page 
KELEBIHAN TEMPLATE RESUME INFOGRAFIK 
  • Majikan tertarik dengan keunikan resume kami 
  • Nampak Proffesional 
  • Video Tutorial Disediakan 
  • Money Back Guarantee 





SHARE! KONGSIKAN DENGAN RAKAN-ANDA. MANALA TAHU ANDA DAPAT MEMBANTU MEREKA M'CARI PEKERJAAN. 

Isnin, 24 April 2017

Ambil Peluang Ini, buat persediaan Temuduga Penguasa Kastam sebaik mungkin!



Beza antara calon GAGAL temuduga dan BERJAYA temuduga adalah PERSEDIAAN + KEYAKINAN mereka. Jika tak bersedia bagaimana nak yakin? 

Tepuk dada tanya hati, nak hadir temuduga dengan penuh keyakinan dan persediaan atau sekadar nak hadir 'mencuba nasib'... PILIH untuk berjaya bukan hanya mencuba nasib!


Ahad, 23 April 2017

Pastikan Anda LULUS Temuduga Penguasa Kastam Kali ini!





Ambil peluang ini, Buat persediaan semaksimum mungkin. Semua aspek. Strategi temuduga, informasi berkaitan jawatan, isu-isu semasa berkaitan kastam, tak lupa juga isu semasa yang umum. Sebabnya (seperti yang anda tahu), temuduga adalah satu sesi yang subjektif. Penemuduga bebas bertanya soalan yang mereka rasa perlu. Ada soalan yang di luar skop dengan tujuan menilai personaliti anda selain penguasaan maklumat berkaitan jawatan.



Jumaat, 21 April 2017

Rahsia Bujang OK, Senang Dapat Kerja!


Menjadi yang terbaik di tempat kerja tidak mustahil. Hanya anda yang benar-benar mahu berubah dan menjadi yang terbaik sahaja akan melihat keajaiban Bujang OK. Di dalam buku ini, anda akan diperjelaskan beberapa trahsia dan langkah praktikal untuk menjadi ‘pekerja idaman’ setiap majikan.






Isnin, 17 April 2017

Dahsyatnya Cabaran di Pejabat



Cabaran di tempat kerja lebih dahsyat daripada cabaran binatang buas di dalam hutan. Kalau dibaham harimau, yang paling teruk, kita terus mati. Kalau dibelenggu masalah di pejabat, jiwa merana, fikiran terganggu, dan jasad menjadi lemah. Pekerja biasa, eksekutif, dan orang atasan tidak terkecuali mengalaminya.






Ahad, 16 April 2017

Ambil peluang ini sebelum 17 April 2017



Ambil peluang ini untuk melakukan persediaan penuh bagi sesi peperiksaan 17 April ini .... Sebenarnya, ramai yang telah mendahului anda sejak semalam, melakukan persediaan semaksimum mungkin.

Tak perlu marah kepada mereka jika mereka mempunyai peluang yang lebih cerah daripada anda. Mereka telah mula melangkah untuk berjaya. Anda bila lagi?

Ini apa yang mereka guna untuk persediaan hari ini;







Nak Berjaya Peperiksaaan Pegawai Penerangan 17 April 2017 ini



Jangan salahkan orang lain jika anda gagal peperiksaan Peperiksaan Penolong Pegawai Peneranagn pada 17 April ini. Bunyi sedikit kasar tetapi itulah hakikatnya. Tanya diri anda soalan ini..
  • Apa aku dah buat untuk exam 15 April ini?
  • Apa mereka dah buat untuk berjaya peperiksaan Penolong Pegawai Penerangan yang lalu?

Dan anda ada peluang memiliki naskhah itu sebelum peperiksaan 17 April ini 







Peperiksaan Pegawai Penerangan TAK SUSAH SEBENARNYA JIKA ANDA BERSEDIA!



Jika kita bersedia, insyallah tak jadi masalah. Cuma ramai lagi masih anggap bahawa untuk EXAM ini, mereka TAK PERLU study sana-sini. 

Mereka kata " EXAM INI KAN ADA A, B,C,D , OBJEKTIF. TEMBAK AJE MANA-MANA JAWAPAN". Kalau anda pun salah seorang yang berfikiran sebegitu, anda juga mungkin bakal menjadi INSAN YANG GAGAL dalam exam ini!


..Jika anda tak bersedia, kebarangkalian UNTUK GAGAL adalah jauh lebih tinggi....Untuk mereka yang bersedia pula, kebarangkalian UNTUK LULUS pula adalah tinggi!


PELUANG UNTUK DIPANGGIL EXAM INI BUKAN DATANG SELALU!

Ambil peluang ini dengan persediaan yang mencukupi! Bukan ala kadar, atau cukup syarat saja. MASIH SEMPAT LAGI SEBELUM 17 April NI

Pakej Rujukan dari Tim Infokerjaya sememangnya dihasilkan untuk membantu proses persediaan anda untuk exam ini!










Sabtu, 15 April 2017

Peperiksaan Pegawai Penerangan 2017 Tiada Rujukan?




Jika anda tanya saya, saya hanya mencadangkan rujukan ini untuk S29 dan S41. Saya suka untuk lihat anda berjaya. Serius!













Calon Peperiksaan Pegawai Penerangan S29 dan S41 ...



Tahniah untuk semua. Percayalah anda telah meninggalkan calon lain beribu langkah Untuk yang belum buat pembelian boleh terus ke pakej Rujukan Peperiksaan Pegawai Penerangan S29 dan S41.







TAK TAHU NAK PREPARE APA UNTUK PEPERIKSAAN Pegawai Penerangan S29 dan S41?



Anda bakal bersaing dengan ribuan calon lain untuk merebut jawatan Pegawai Penerangan ini. Walau bagaiamanapun, Anda bakal mengenepikan RIBUAN CALON yang lain yang tidak menemui pakej rujukan ini. TAHNIAH!

Apa yang bakal membezakan anda dengan calon lain adalah, bagaimana persediaan anda untuk menghadapi PEPERIKSAAN ini.

Anda sampai ke sini pastinya kerana anda sedang melakukan persediaan untuk berjaya nantikan? TAHNIAH untuk anda kerana usaha tersebut telah membawa anda ke sini! Apa yang ada dalam pakej rujukan ini yang bakal membantu persediaan anda?

Untuk Maklumat lanjut sila layari Pakej Rujukan Peperiksaan Pegawai Penerangan S29 dan S41












Jumaat, 14 April 2017

Peperiksaan Online Pegawai Penerangan S29 dan S41.... adakah anda dipanggil?



Adakah anda salah seorang calon yang dipanggil untuk ke sesi peperiksaan Online Pegawai Penerangan S29 dan S41 pada 17 April ini? Jika ya, saya ada berita menarik untuk anda.




Tetapi, jika tidak, mungkin anda boleh abaikan sahaja artikel saya kali ini.










Baiklah, jika anda adalah salah seorang calon dari 70,000 orang yang dipanggil untuk Peperiksaan Penolong Pegawai Penerangan bagi menjawat jawatan dalam kerajaan pada kali ini.. saya fikir, bahan rujukan di website ini mungkin akan dapat membantu anda. 









Semoga berjaya! Pakej Rujukan Peperiksaan Penolong Pegawai Penerangan

Isnin, 10 April 2017

Bagaimana Nak Lulus Temuduga Pembantu Penguasa Kastam?



Satu FAKTA yang anda kena tahu, bukan mudah untuk tembus masuk menjadi kakitangan kerajaan sekarang. Jika anda YAKIN, fikir semula...

  • Anda mempunyai "kabel besar" @ orang dalam Kerajaan yang "confirm" boleh tolong luluskan anda semasa interview. Usah bermimpi lagi, zaman sudah berubah! Ramai orang berkata "orang lain tu dapat kerja kerajaan sebab dapat pakai kabel, aku tiada kabel. Tak adil" Tak logik langsung! Apabila gagal, salahkan orang lain. Tak lihat apa kekurangan pada diri, persiapan yang dilakukan. Sudahlah!
  • Anda adalah seorang yang berpengalaman luas dan cemerlang semasa berkerja di swasta dulu. Swasta dan kerajaan tak sama......Jangan terlalu sombong. Hebat macamana anda pun belum tentu berjaya. Ramai yang menyombong diri apabila ada rekod hebat di company lama.
  • Anda adalah seorang bekas graduan universiti yang memilki CGPA 3.5 ke atas ataupun graduan lulusan universiti luar negara yang terkenal. Ramai je best student yang tak dapat masuk gov......Buanglah fikiran ni jauh-jauh, zaman dan berubah.
  • Anda memiliki pengalaman ditemuduga beberapa kali sebelum ini. Ada orang dah 14 kali ditemuduga, tapi tak dapat - dapat! 100 kali hadir temuduga pun takkan berjaya jika sama sahaja teknik anda menghadiri temuduga. Anda perlukan perubahan!
  • Anda telah membeli pelbagai buku temuduga sebelum ini baik dalam mahupun keluaran luar negara. Ada ke buku temuduga khas untuk kerja kerajaan? Sudah pasti tiada, kerana teknik temuduga di kerja kerajaan akan sentiasa berubah-ubah dan dikemaskini.
  • Anda sememangnya sedang berkhidmat dalam kerajaan samada dari jawatan kontrak ataupun ingin naik pangkat. Bos boleh rekomen saja, tapi belum pasti boleh lulus...Jaga - jaga..SKT tinggi bukan jaminan selamat buat anda.

YA! Semua Andaian Di Atas Berkenaan Temuduga Kerja Kerajaan Adalah SALAH
Mungkin 10 tahun yang lalu, ianya ada kebenarannya. Tetapi sejak proses transformasi ambilan kakitangan kerajaan dilaksanakan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA), ianya tidak lagi relevan.

Proses pengambilan dilakukan dengan lebih terperinci selepas sistem 'MyRecruitment' diperkenalkan. Anda boleh cari sendiri apa itu sistem 'MyRecruitment' ini tetapi apa yang anda kena tahu adalah, sistem ini menutup tanggapan isu kabel dan sebagainya. Semuanya untuk memastikan hanya yang terbaik dilantik menjawat jawatan kakitangan awam.

Atas sebab ini ramai yang mengeluh sukar nak masuk ke kerjaya kerajaan. Sebenarnya itu kerisauan yang logik kerana persaingan yang tinggi, tetapi apa yang penting adalah mereka gagal Kerana tak tahu cara yang betul bagaimana nak lulus!

Kini anda tidak perlu pening-peningkan kepala memikirkan "bagaimana la aku nak lulus temuduga ni yer?".



Panduan Temuduga Pembantu Penguasa Kastam




Panduan Temuduga Pembantu Penguasa Kastam ini bertujuan untuk membantu calon-colon membuat persediaan sebelum menduduki temuduga yang sebenarnya. Untuk LULUS temuduga Pembantu Penguasa Kastam ... anda perlukan nota yang membantu, contoh soalan untuk membiasakan calon dengan soalan yang bakal dijawab dan ditanya serta tips penting dan sebagainya.