Jumaat, 10 November 2017

Semakan Jadual Temu Duga Pegawai Meteorologi Gred C41


Adakah nama anda di panggil? 


Buat semakan terus di laman http://online.spa.gov.my 





Dapatkan Panduan Temuduga Pegawai Meteorologi > Tips Temuduga Pegawai Meteorologi Gred C41



DESKRIPSI TUGAS :
  • Bertanggungjawab mengeluarkan ramalan cuaca, mengeluarkan amaran cuaca, memantau dan mengeluarkan maklumat gempa bumi dan tsunami agar kerosakan harta benda dan kehilangan nyawa dapat dikurangkan, menganalisis perubahan keadaan cuaca secara profesional dan mengenal pasti impak serta langkah-langkah mengurangkan impak, menganalisis carta-carta kaji cuaca dan menjalankan penyelidikan ke atas fenomena cuaca untuk mengurangkan impak cuaca buruk. Menyediakan perkhidmatan khidmat nasihat yang berkualiti dengan cekap dan berkesan bagi memenuhi keperluan pelanggan dan harapan stakeholders untuk meningkatkan aktiviti-aktiviti sosio-ekonomi rakyat dan negara.

Semakan Jadual Temu Duga Pegawai Penyelidik Gred Q41


Adakah nama anda di panggil?











Sila layari Senarai Penjadualan Temu Duga http://www.spa.gov.my

DESKRIPSI TUGAS : 
  • menjalankan kerja-kerja penyelidikan pembangunan (R & D) dalam bidang mikroelektronik dan teknologi maklumat atau dalam bidang berkaitan. 
  • menjalankan penyelidikan asas dan gunaan, khidmat nasihat kepakaran, menyebar maklumat-maklumat berkenaan teknologi berkaitan dalam negara. 
  • melaksanakan kajian dan penyelidikan mengenai jaminan kualiti, penyelidikan serta pemindahan sains dan teknologi dan pembangunan serta latihan, kursus-kursus bagi pengguna-pengguna dalam negara. 

Dapatkan Panduan Temuduga Pegawai Penyelidik > Tips Temuduga Pegawai Penyelidik Gred Q41


PELUANG KERJAYA DALAM PERKHIDMATAN AWAM JABATAN AUDIT NEGARA MALAYSIA


Tarikh Tutup Iklan : 19 November 2017 (Ahad) jam 11.59 malam 

Sila klik pautan Borang SPA8i di sini 



Khamis, 9 November 2017

Dah siap untuk Peperiksaan Online Akauntan



Mahu tak mahu anda kena buat sesuatu untuk bersaing dengan calon lain.

Jangan hadir peperiksaan nanti tanpa persediaan yang akan menjadikan anda sebagai calon yang sama dengan yang lain






Rabu, 8 November 2017

Nak Berjaya Peperiksaaan Akauntan



Jangan salahkan orang lain jika anda gagal peperiksaan Peperiksaan Akauntan

Bunyi sedikit kasar tetapi itulah hakikatnya. Tanya diri anda soalan ini..
  • Apa aku dah buat untuk exam ini?
  • Apa mereka dah buat untuk berjaya peperiksaan yang lalu?

Dan anda ada peluang memiliki naskhah Pakej Rujukan Peperiksaan Online Akauntan





Pakej Rujukan Peperiksaan Online Akauntan WA41



Kali terakhir SPA mengadakan peperiksaan untuk jawatan Akauntan ialah pada tahun 2014. 

Masa sudah suntuk untuk membuat persediaan. Jalan pintas ialah dengan mendapatkan rujukan yang telah disiapkan untuk anda termasuk nota-nota dan juga contoh soalan peperiksaan SPA.

Dapatkan segera sebelum ianya ditutup jualan dan anda tiada rujukan untuk membuat persediaan awal untuk exam anda.



Khamis, 2 November 2017

SEMAKAN PENJADUALAN TEMU DUGA PENOLONG PENGUASA BOMBA GRED KB29








Adakah nama anda di panggil? 



Buat semakan terus di laman http://online.spa.gov.my







Dapatkan Panduan Temuduga PENOLONG PENGUASA BOMBA > Tips Temuduga PENOLONG PENGUASA BOMBA GRED KB29 




Rujukan Exam Online PTD



Anda calon Exam PTD? Tapi adakah anda bersedia menghadapinya?

Nak pergi berperang tapi tiada senjata... Umpama menyerah diri...Seramai 70K musuh perlu anda tewaskan seramai 300 - 400 yg benar-benar kental sahaja layak untuk menjadi KADET PTD... 







Persediaan Untuk Calon PTD



Buat persediaan dengan rapi andai anda tidak mahu menyesal dalam peperiksaan online PTD . Adakah anda sanggup gadaikan masa anda selama setahun lagi sepertimana kebanyakkan calon terdahulu yang tidak mendapatkan pakej rujukan peperiksaaan online PTD oleh Tim Infokerjaya?

Ramai calon yang akhirnya berjaya lulus dalam peperiksaan mengaku bahawa rujukan dan nota-nota yang disediakan oleh Tim Infokerjaya telah banyak membantu mereka. Anda boleh lihat segala testimonial yang mereka berikan di pautan di bawah ini. Ia bukan rekaan, tetapi luahan sebenar mereka yang telah mendapatkan nota rujukan menerusi pakej rujukan peperiksaan online PTD.

Hanya mereka yang melakukan persediaan sahaja yang akan ada keyakinan untuk menjawab dengan baik. Lupakan kata-kata calon lain yang menjadi pesaing anda. Anda harus ingat, ini peluang keemasan, dan satu-satunya yang ada untuk menjadi PTD pada tahun iini.




Rabu, 1 November 2017

Jangan guna rujukan tahun lepas. Lapuk!



Adakah anda masih lagi merujuk kepada bahan-bahan rujukan peperiksaan PTD yang lama? Jangan buang masa anda dengan nota-nota yang sudah pun tidak boleh diguna-pakai. Anda seharusnya tahu bahawa kerjaya seorang PTD memerlukan anda siap-siaga dengan fakta dan maklumat terkini untuk lulus peperiksaan online PTD 2017.

Memang terdapat banyak bahan rujukan peperiksaan khas untuk jawatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik yang berada di pasaran. Namun, percayalah .. semua rujukan tersebut sudah ketinggalan zaman.

Anda sepatutnya sedar banyak fakta mengenai negara Malaysia sudah berubah. Bukan setakat fakta berkaitan pengetahuan umum, tetapi juga fakta-fakta berkaitan akta dan undang-undang, misi dan visi kerajaan, mengenai bajet, mengenai perlaksanaan dan pelbagai lagi termasuklah dasar-dasar kerajaan yang sememangnya dan sepatutnya diketahui dengan jelas oleh seorang PTD gred M41.

Sebagai contoh, Presiden Amerika juga telah berubah, malah Timbalan Perdana Menteri Malaysia juga telah berubah, itu belum lagi menyentuh soal barisan kabinet yang baru. Jika pengetahuan am seperti ini pun anda gagal, bagaimana nak hadap dengan lebih 20 soalan yang lain?

Jangan Terlalu Yakin Dengan Pengetahuan Am Anda

Ramai calon peperiksaan online untuk jawatan PTD gred M41 gagal kerana mereka terlalu yakin dengan apa yang mereka tahu. Apabila tiba hari peperiksaan sebenar, dengan sedikit twist pada soalan pengetahuan am, mereka jadi ragu-ragu.

Anda perlu tahu bentuk, cara, contoh soalan terkini yang bakal ditanya dalam peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTD) gred M41 ini dengan betul, jelas dan tepat.

Anda tak boleh melakukannya tanpa ada rujukan. Anda tidak boleh kenal-pasti fakta yang betul seandainya anda tidak ada sumber yang boleh membantu. Anda mesti ada rujukan. Anda mesti ada rujukan yang boleh membantu anda untuk berjaya menjawab tanpa ragu-ragu.

Jangan Bazir Masa Anda Nanti ...

Anda perlu maklum bahawa untuk peperiksaan online ini, masa adalah faktor penting. Jika anda terlepas masa, maka sia-sia sahaja anda berada di depan komputer dengan segala buku dan nota rujukan di sisi. Gagal. Anda mungkin akan gagal nanti!

Potensi untuk gagal di dalam peperiksaan online PTD terkini adalah sangat tinggi. Ini adalah kerana banyak perkara berkaitan Malaysia sudah berubah. Anda harus sedar tentang perkara ini. Dan harap maklum, begitu juga dengan format peperiksaan online PTD edisi November 2017. Ia tak sama dengan sesi lepas.

Anda juga perlu mahir dan bersiap sedia dengan bentuk soalan penyelesaian masalah yang bakal membuatkan anda menghabiskan masa terlalu lama untuk menjawab. Jika anda tidak arif dengan corak dan bentuk soalan terkini exam PTD 2017 bagi seksyen ini, sekali lagi .. potensi untuk anda gagal adalah tinggi.

Anda perlu bersedia dengan rujukan yang disertakan dengan nota ringkas padat terkini. Anda perlu bersedia dengan contoh-contoh soalan terkini untuk exam PTD. Anda perlu faham format peperiksaan. Anda perlu tahu bagaimana untuk menjawab ... ia bukan satu peperiksaan yang mudah, kerana calon yang bakal mengambil peperiksaan ini adalah ramai.

Mahu lulus? Dapatkan sumber rujukan yang benar-benar boleh membantu anda untuk lulus, sepertimana calon-calon PTD sebelum ini.

Ini rujukan untuk anda - KLIK SINI UNTUK LIHAT

Usah persiakan peluang yang diberikan. Bersedia dengan rapi. Tinggalkan calon lain yang merasakan mereka yakin dengan apa yang bakal dihadapi dalam peperiksaan PTD M41 itu nanti.

TAK TAHU NAK PREPARE APA UNTUK EXAM ONLINE PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK ?



Kalau Tak Prepare, Memang Susah Nak Lulus Exam Tu!

Anda bakal bersaing dengan ribuan calon lain untuk merebut jawatan PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK. Walaubagaiamanpun, Anda bakal mengenepikan RIBUAN CALON yang lain yang tidak menemui pakej rujukan ini. TAHNIAH!

Apa yang bakal membezakan anda dengan calon lain adalah, bagaimana persediaan anda untuk menghadapi PEPERIKSAAN ini.

Anda sampai ke sini pastinya kerana anda sedang melakukan persediaan untuk berjaya nantikan? TAHNIAH untuk anda kerana usaha tersebut telah membawa anda ke sini!

Nak lulus peperiksaan online pegawai tadbir diplomatik?



Jangan salahkan orang lain jika anda gagal .... Bunyi sedikit kasar tetapi itulah hakikatnya. Tanya diri anda soalan ini..


  • Apa aku dah buat persediaan untuk exam PTD? Saya suka kalau anda boleh lihat puluhan testimoni di laman ini dan anda tanya di 'angin lalu'...
  • Apa mereka dah buat untuk berjaya peperiksaan PTD yang lalu? Anda boleh teka jawapan mereka iaitu...


Dan anda ada peluang memiliki naskhah itu sebelum peperiksaan





Selasa, 31 Oktober 2017

Anda mencari rujukan peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik?



Adakah anda mencari rujukan untuk peperiksaan online PTD? Jika anda berminat untuk mendapatkan panduan menjawab soalan, sumber rujukan dan juga teknik menjawab berkaitan peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) , maka pihak saya sukacita anda boleh dapatkan di sini.

Panduan tersebut adalah satu rujukan eksklusif untuk calon-calon yang telah memohon jawatanPegawai Tadbir Diplomatik (PTD). Ia bakal membantu para calon untuk memahami format peperiksaan online terkini, skop soalan peperiksaan, rujukan penting untuk jawatan PTD, isu semasa yang harus dititik-beratkan untuk hadapi peperiksaan PTD dan juga beberapa bentuk soalan yang mungkin ditanya untuk dijadikan persediaan awal.

Ebook panduan dan rujukan yang telah ditulis dan diterbitkan oleh Tim Infokerjaya telah membantu lebih daripada 66 ribu calon kerja kerajaan seluruh Malaysia sejak 5 tahun yang lalu. Ia membantu para calon untuk melakukan persediaan rapi sebelum menghadapi peperiksaan, dan alhamdulillah, apa yang dilakukan oleh Tim Infokerjaya ini terbukti berjaya.

Bukan mudah untuk mencari rujukan dan panduan khusus bagi menghadapi peperiksaan online untuk jawatan dalam sektor awam. Hanya Tim Infokerjaya satu-satunya badan bebas yang berusaha dengan keras untuk memastikan semua calon peperiksaan di kalangan graduan dan siswazah mendapat info, maklumat dan sumber terkini.

Seandainya anda berminat untuk mendapat maklumat serta info berkaitan cara nak hadapi dan lulus peperiksaan PTD, maka saya mengesyorkan anda dapatkan di sini.






Nota Pantas Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik


Masa sudah semakin suntuk untuk anda membuat segala persediaan rapi untuk hadapi peperiksaan exam online PTD. Jika anda merupakan calon yang dipanggil .....  usah biarkan masa menjadi penghalang untuk anda siap sedia dengan apa jua kemungkinan.


Andai ini merupakan kali pertama dipanggil untuk menjalani ujian peperiksaan online PTD, maka seharusnya anda tidak boleh memperjudikan peluang yang ada. Ini mungkin peluang pertama dan terakhir anda. Anda mungkin merasakan bahawa apa yang anda tahu sudah cukup untuk menghadapi exam PTD. Bagaimana kalau ianya adalah sebaliknya? Sanggupkah anda ambil risiko?

Ramai calon percaya bahawa mereka sudah melakukan persediaan dengan baik. Namun, tanpa nota pantas exam PTD, contoh soalan latih tubi PTD dan rujukan tambahan berkaitan GST dan GTP; persediaan akan menjadi lebih baik, malah mungkin lebih baik daripada calon yang lain.

Perlu diingatkan bahawa proses ujian exam PTD ini merupakan peringkat terpenting dalam pemilihan calon. Anda perlu pastikan bahawa anda lulus. Dan untuk lulus, anda sekurang-kurangnya memerlukan nota pantas sebagai satu mekanisme tambahan untuk menyemak semula, ulangkaji kembali, refresh apa yang telah dan belum anda ketahui.

Soalan exam PTD bukan mudah. Ia susah kerana ia melibatkan seksyen yang bakal melambatkan anda untuk bertindak, ia mempunyai seksyen yang boleh mengelirukan anda, walaupun jawapan sudah tersedia di depan mata.

Jangan perjudikan nasib, elok anda lakukan persediaan untuk hadapi exam PTD dengan nota-nota pantas, ringkas dan padat.






Isnin, 30 Oktober 2017

Khas Untuk Calon Pegawai Tadbir Diplomatik



Berita baik untuk calon-calon yang dipanggil untuk peperiksaan online Pegawai Tadbir dan Diplomatik. Seandainya anda merupakan salah seorang calon untuk peperiksaan ini dan tidak tahu bagaimana untuk melakukan persediaan yang sepatutnya, maka usah risau. Kini, anda bakal dibantu menerusi Pakej Rujukan Peperiksaan Online PTD yang dikemaskini dan telah banyak membantu calon PTD sebelum ini.



Pakej ini dikeluarkan oleh pihak Tim Infokerjaya bersandarkan kepada pengalaman, sumber, kajian dan penelitian terperinci. Ia adalah sebuah rujukan untuk membantu para calon terutama lepasan graduan serta siswazah menghadapi peperiksaan online untuk jawatan PTD.

Bolehkah rujukan ini membantu anda sebagai calon untuk hadapi peperiksaan PTD? 

Anda mungkin akan menjadi samada:
  • Calon yang GAGAL.
  • Calon yang LULUS.

Saya mahu anda berjaya. Jadi, nasihat yang paling penting untuk menghadapi peperiksaan online Pegawai Tadbir dan Diplomatik ini ialah persediaan. Anda perlu bersedia.

Rujukan ini adalah untuk anda yang mahu melakukan persediaan dalam kadar segera dan pantas. Anda harus tahu, anda cuma ada beberapa hari sahaja untuk melakukan segala persiapan untuk hadapi peperiksaan online PTD. Sempatkah? Apa persediaan anda yang telah anda lakukan untuk pastikan anda lulus dalam peperiksaan PTD ini?

Jangan membuat sebarang pembelian atau bayaran seandainya anda tidak yakin ... 

Semoga berjaya.


Adakah Anda Di Panggil Exam PTD 3 November Ini? Khas Untuk Yang Terlibat Sahaja



Oh ya, itu tarikh peperiksaan yang ditetapkan oleh pihak SPA Malaysia. Dah tentu anda telah melakukan semakan bukan? Jika belum pastikan anda membuat semakan segera.

Hanya 2 Seksyen penilaian utama kali ini. Sudah pasti persaingan agak sengit untuk menjawat jawatan ini.







Sabtu, 28 Oktober 2017

Tips Dan Panduan Untuk Calon Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik



Adakah anda salah seorang calon yang bakal menghadapi Peperiksaan Pgawai Tadbir Diplomatik?

FAKTA PENTING:
  • Ramai calon exam tidak tahu nak baca apa menjelang hari peperiksaan
  • Kebanyakan tiada pengalaman lalui exam online
  • Ramai gagal di sebabkan tak tahu soalan-solan penting yang perlu di jawab
  • Ramai calon gagal di sebabkan hal-hal teknikal yang kecil semasa exam

Jika anda ingin lulus cemerlang dalam peperiksaan ini lebih-lebih lagi jika ini kali pertama anda menduduki peperiksaan online.....anda perlukan satu panduan lengkap sebagai rujukan.

Anda kena jadi BEST OF THE BEST







Isnin, 2 Oktober 2017

Adakah Anda Terlibat Dengan Exam Pegawai Kawalan Trafik Udara A41/A29?



Sekiranya anda salah seorang calon ... saya tujukan buat anda.



Pastikan anda menjadi yang terawal mendapatkan rujukan ini hanya melalui pautan di atas.

Terima Kasih


Ahad, 1 Oktober 2017

Mencari Soalan Latihan Exam Kawalan Trafik Udara?



Di dalam pakej rujukan khas ini, ia ada beberapa komponen penting untuk bantu anda berjaya menjawat jawatan ini di dalam sektor awam. Paling penting, anda perlu tahu bahawa format peperiksaan online telah berubah dan dikemaskini.

Jika anda mahu berjaya lulus dengan baik, dan seterusnya melangkah ke saringan seterusnya untuk jawatan Pegawai Kawalan Trafik Udara ini, maka anda perlu dapatkan rujukan ini.

Di dalamnya terdapat banyak soalan latihan untuk peperiksaan online Pegawai Kawalan Trafik Udara gred A41+A29 iaitu:

60++ Contoh Soalan Untuk Seksyen A
40++ Conotoh Soalan Untuk Seksyen B
40++ Nota Ringkas
Huraian Format Terkini Peperiksaan Online Kawalan Trafik Udara

Anda mahu tahu lagi mengenai rujukan ini? Mahu lulus peperiksaan online Kawalan Trafik Udara pada 3 Oktober? Jika anda berazam dan mahu benar-benar rebut peluang ini




Sabtu, 30 September 2017

Hanya untuk Calon Kawalan Trafik Udara sahaja



Yang lulus itu semua mereka yang ambil tindakan tepat dan betul sebelum sesi peperiksaan. Mereka berusaha keras, studi nota yang betul dan positif untuk lulus. Jadi itu bahagian mereka. Bagaimana pula dengan anda untuk sesi 3 Oktober ini? Ini yang anda perlukan




Pakej Rujukan Peperiksaan Online Kawalan Trafik Udara



Adakah anda terpilih sebagai calon Peperiksaan Online Pegawai Dan Penolong Kawalan Trafik Udara 3 Oktober 2017?


Jika ya ... anda perlukan rujukan pantas 



Isnin, 18 September 2017

Mencari Soalan Latihan Exam Pegawai Eksekutif Gred 41?


Pakej rujukan ini adalah dalam bentuk ebook format pdf yang boleh anda muat turun terus ke komputer anda, laptop anda, tablet anda malah ke smartphone anda. Ia adalah rujukan khas yang disediakan untuk bantu anda bersedia menghadapi peperiksaan online untuk jawatan Pegawai Eksekutif pada 20 September 2017 ini.

Rujukan ini mempunyai lebih 185 muka surat yang disediakan berdasarkan format rasmi yang telah dikeluarkan oleh pihak SPA untuk peperiksaan online Pegawai Eksekutif.

Di dalam pakej rujukan khas ini, ia ada beberapa komponen penting untuk bantu anda berjaya menjawat jawatan ini di dalam sektor awam. Paling penting, anda perlu tahu bahawa format peperiksaan online telah berubah dan dikemaskini.

Jika anda mahu berjaya lulus dengan baik, dan seterusnya melangkah ke saringan seterusnya untuk jawatan Pegawai Eksekutif gred 41 ini, maka anda perlu dapatkan rujukan ini.

Di dalamnya terdapat banyak soalan latihan untuk peperiksaan online Pegawai Eksekutif gred 41, iaitu:

  • 75++ Contoh Soalan Untuk Seksyen A
  • 45++ Conotoh Soalan Untuk Seksyen B
  • 20++ Contoh Soalan Untuk Seksyen C
  • 80++ Nota Ringkas
  • Huraian Format Terkini Peperiksaan Online Pegawai Eksekutif 41

Anda mahu tahu lagi mengenai rujukan ini? Mahu lulus peperiksaan online Pegawai Eksekutif pada 20 September? Jika anda berazam dan mahu benar-benar rebut peluang ini





Ahad, 17 September 2017

Hanya untuk Calon Pegawai LHDN 41 sahaja



Yang lulus itu semua mereka yang ambil tindakan tepat dan betul sebelum sesi peperiksaan. Mereka berusaha keras, studi nota yang betul dan positif untuk lulus. Jadi itu bahagian mereka. Bagaimana pula dengan anda untuk sesi 20 SEPTEMBER ini? Ini yang anda perlukan







Pilihan di tangan anda! nak berjaya atau tidak...



Sabtu, 16 September 2017

Pakej Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Eksekutif Gred 41


Serius kali ni pelik .....

Buat kali pertama ambilan pegawai LHDN dilakukan melalui SPA. Jawabnya memang kena exam online lah. Kalau dulu pihak LHDN terus interview.

Rasanya sebab terlalu ramai yang minta. Jadi kena ada tapisan 'penyingkiran' terlebih dulu :)

Tak perlu risau lah. Kena nak pikir kena singkir?

Pikir bagaimana anda nak singkirkan calon lain! Begitu cara fikirnya :)

Caranya?

Anda studi dan berusaha untuk jadi lebih baik dari calon lain!

Jika anda perlukan rujukan untuk bantu anda, ini satu satunya rujukan yang ada







Cuba tengok berapa ramai yang lulus sebelum ini di sana. Sekali lagi, ini link senjata rahsia anda http://pegawaieksekutif.com

Cepat ya! jangan sampai anda pulak yang tersingkir

Aduh!

Rabu, 6 September 2017

Peluang AKHIR Exam Online Separa Perubatan



Pakej rujukan ini akan membantu laluan anda bukan hanya untuk lulus EXAM ONLINE tetapi khas untuk dipilih masuk ke LATIHAN SEPARA PERUBATAN.

Jika berjaya exam online, anda akan ditapis lagi dalam temuduga. Kalau tak ada rujukan temuduga khas ini, LULUS exam online pun tak ada guna.. Untuk anda, rujukan komprehensif untuk exam online ;








Tak usah fikir lagi kerana ramai yang telah tinggalkan anda. Biar mereka berjaya atau anda nak berjaya bersama mereka?

Beri peluang yang adil untuk diri anda.

Selasa, 5 September 2017

Jawab exam Google je?



Bagaimana dengan persediaan untuk peperiksaan Separa Perubatan anda? Harap semuanya berada dalam keadaan teratur!

Ada yang ambil mudah kerana ianya adalah peperiksaan Online...

Ini tanggapan calon; 


"Open book maa! Waktu exam pun boleh studi. Google ja" 


Anda akan menyesal bila buat begini ....Anda akan berada dalam keadaan yang 'sangat kalut' bila anda buat begini. 

  • Soalan banyak 
  • Talian internet sangat penting 

Saya cadangkan anda hanya buka browser peperiksaan sahaja. Jangan buka multiple browser. Lihat apa berlaku pada calon exam online yang lalu. Sistem 'hang + jammed' 

Apa yang menyedihkan, ianya tidak berlaku kepada semua calon. Hanya sebahagian sahaja dan majoriti mereka adalah yang buka 'multiple browser' dengan tujuan nak cari maklumat masa jawab exam! 

Erkkkk! 


Jangan jadi macam ini. Buat persediaan seawal mungkin. Rujukan ini akan membantu persediaan anda 







Jangan ambil mudah dan jangan biarkan kesilapan ini membunuh potensi lulus anda



Strategi untuk mudah gagal Peperiksaan Online Separa perubatan



Bagaimana dengan persediaan anda? Harap semuanya dah siap sedia.

Peperiksaan tak lama lagi. Ramai yang rasa ianya mudah kerana penilaian dilakukan secara online. Ye lah, boleh "open book", rujuk internet dan sebagainya. 

Memang boleh tetapi pada akhirnya anda akan tak cukup masa dan banyak soalan yang tak sempat jawab. 

Itu faktor kegagalan calon online. 

Jadi solusi yang terbaik adalah anda buat persediaan sehabis baik. Jika tak tahu baru buka buku dan rujuk internet masa jawab exam nanti .... Itu lebih bijak dan akan selamatkan anda dari "MENEMBAK" sebab tak cukup masa. 

Jika anda tak tahu nak baca apa tetapi nak sangat lulus, gunakan rujukan ini. 






Isnin, 4 September 2017

3 punca GAGAL calon online Separa Perubatan




Ini sahaja sebab calon gagal exam online SPA;

  1. tak tahu format
  2. tak tahu bentuk soalan
  3. tak ada rujukan tepat


3 perkara yang bakal menyebabkan anda gagal ini dengan rujukan ini





Jika Anda Calon Peperiksaan Online Separa Perubatan ... Ini Sahaja Peluang Anda



Mungkin anda tak tahu, peluang untuk masuk berkhidmat dengan kerajaan di hospital, pusat kesihatan kerajaan seluruh negara sedang berada dalam genggaman anda.

Ya, bila anda dipanggil ke sesi peperiksaan, ertinya peluang untuk anda dibuka...dan ianya bukan dibuka untuk semua

Cuba tanya kawan-kawan sekolah anda. Pasti ada yang mohon tapi tak dapat. Tetapi jika anda gagal kali ini, mungkin sesi yang akan datang kawan anda pula yang akan dipanggil dan anda tidak dipanggil.

Jadi bila dipanggil seperti ini cepat-cepat buat persediaan dan letak azam untuk lulus!

Jika serius, ini rujukan yang akan bantu persediaan anda.






Senarai calon bakal gagal



Bagaimana dengan persediaan anda? Harap semuanya dah siap sedia.

Peperiksaan tak lama lagi. Ramai yang rasa ianya mudah kerana penilaian dilakukan secara online. Ye lah, boleh "open book", rujuk internet dan sebagainya.

Memang boleh tetapi pada akhirnya anda akan tak cukup masa dan banyak soalan yang tak sempat jawab. Itu faktor kegagalan calon online.

Jadi solusi yang terbaik adalah anda buat persediaan sehabis baik. Jika tak tahu baru buka buku dan rujuk internet masa jawab exam nanti

Itu lebih bijak dan akan selamatkan anda dari "MENEMBAK" sebab tak cukup masa.

Jika anda tak tahu nak baca apa tetapi nak sangat lulus, gunakan rujukan ini. Ianya telah membantu calon-calon sebelum ini. 





Sabtu, 2 September 2017

Dah mula studi untuk Peperiksaan Separa Perubatan?



Mula awal, takut nanti banyak benda tertinggal :)

Eh tapi macam mana nak tau ada benda tertinggal? Memang tak tau lah kalau komponen wajib studi pun tak tau kan..

Hohoho..

Ok, calon lulus yang lepas persediaan mereka mencakupi;

  • 400++ nota ringkas. Ambil masa 15 jam juga kalau tak ada nota ringkas
  • 70++ contoh soalan dan jawapan. Kalau tak ada contoh soalan memang terus lost lerr
Dah dapat dah semua nota dan contoh soalan ni? 

Kalau belum dapat terus download di laman ini






Isu-Isu Berkaitan Dengan Separa Perubatan


Lupa nak pesan, jangan lupa studi isu-isu berkaitan dengan Separa Perubatan ini.

Contohnya;
  • Program derma organ
  • Zat makanan dan fungsinya
  • Isu fibroid ketika mengandung
  • Isu vaksinasi
  • GERD
  • Denggi
  • Zika

.. dan banyak lagi

Sementara anda masih ada masa ini, luangkan masa membaca makluamt-maklumat berkaitan kesihatan.

Jika anda dah beli rujukan 'Separa Perubatan', baca sekarang juga. Jangan tangguh.

Untuk yang masih tak tahu nak baca apa, anda dalam bahaya.

Macam mana nak k e exam kalau masih keliru apa yang perlu dibaca.

Untuk bantuan lebih 40 nota ringkas penting dan lebih 70 contoh soalan, boleh
gunakan rujukan ini






Jumaat, 1 September 2017

DAh buat persediaan Peperiksaan Online Separa Perubatan?



Selamat berulangkaji dan buat persediaan untuk sesi peperiksaan online Separa Perubatan. Ramai yang ambil kesempatan hujung minggu untuk buat persediaan. Anda bagaimana? Rujukan untuk peperiksaan nanti boleh guna rujukan ini;


Ianya dah bantu ramai calon sukses dalam sesi peperiksaan sebelum ini. Sesi ini mungkin giliran anda untuk sukses?

Bagi peluang untuk diri anda ya