Khamis, 27 April 2017

Anda tak tahu buat resume?


TAK PAYAH pening-pening nak buat kotak/shape, tinggal MASUKKAN MAKLUMAT JE. JIMAT MASA. Format dalam MICROSOFT WORD pulak tu! . 

CIRI-CIRI TEMPLATE RESUME INFOGRAFIK 
  • Sungguh Mudah Dan Cepat 
  • Fail Dalam Format Micoroft Word 
  • Semudah 123 tinggal masuk-masuk je maklumat 
  • Senang Nak Customize 2-3 page 
KELEBIHAN TEMPLATE RESUME INFOGRAFIK 
  • Majikan tertarik dengan keunikan resume kami 
  • Nampak Proffesional 
  • Video Tutorial Disediakan 
  • Money Back Guarantee 





SHARE! KONGSIKAN DENGAN RAKAN-ANDA. MANALA TAHU ANDA DAPAT MEMBANTU MEREKA M'CARI PEKERJAAN. 

Isnin, 24 April 2017

Ambil Peluang Ini, buat persediaan Temuduga Penguasa Kastam sebaik mungkin!



Beza antara calon GAGAL temuduga dan BERJAYA temuduga adalah PERSEDIAAN + KEYAKINAN mereka. Jika tak bersedia bagaimana nak yakin? 

Tepuk dada tanya hati, nak hadir temuduga dengan penuh keyakinan dan persediaan atau sekadar nak hadir 'mencuba nasib'... PILIH untuk berjaya bukan hanya mencuba nasib!


Ahad, 23 April 2017

Pastikan Anda LULUS Temuduga Penguasa Kastam Kali ini!





Ambil peluang ini, Buat persediaan semaksimum mungkin. Semua aspek. Strategi temuduga, informasi berkaitan jawatan, isu-isu semasa berkaitan kastam, tak lupa juga isu semasa yang umum. Sebabnya (seperti yang anda tahu), temuduga adalah satu sesi yang subjektif. Penemuduga bebas bertanya soalan yang mereka rasa perlu. Ada soalan yang di luar skop dengan tujuan menilai personaliti anda selain penguasaan maklumat berkaitan jawatan.



Jumaat, 21 April 2017

Rahsia Bujang OK, Senang Dapat Kerja!


Menjadi yang terbaik di tempat kerja tidak mustahil. Hanya anda yang benar-benar mahu berubah dan menjadi yang terbaik sahaja akan melihat keajaiban Bujang OK. Di dalam buku ini, anda akan diperjelaskan beberapa trahsia dan langkah praktikal untuk menjadi ‘pekerja idaman’ setiap majikan.






Isnin, 17 April 2017

Dahsyatnya Cabaran di Pejabat



Cabaran di tempat kerja lebih dahsyat daripada cabaran binatang buas di dalam hutan. Kalau dibaham harimau, yang paling teruk, kita terus mati. Kalau dibelenggu masalah di pejabat, jiwa merana, fikiran terganggu, dan jasad menjadi lemah. Pekerja biasa, eksekutif, dan orang atasan tidak terkecuali mengalaminya.






Ahad, 16 April 2017

Ambil peluang ini sebelum 17 April 2017



Ambil peluang ini untuk melakukan persediaan penuh bagi sesi peperiksaan 17 April ini .... Sebenarnya, ramai yang telah mendahului anda sejak semalam, melakukan persediaan semaksimum mungkin.

Tak perlu marah kepada mereka jika mereka mempunyai peluang yang lebih cerah daripada anda. Mereka telah mula melangkah untuk berjaya. Anda bila lagi?

Ini apa yang mereka guna untuk persediaan hari ini;







Nak Berjaya Peperiksaaan Pegawai Penerangan 17 April 2017 ini



Jangan salahkan orang lain jika anda gagal peperiksaan Peperiksaan Penolong Pegawai Peneranagn pada 17 April ini. Bunyi sedikit kasar tetapi itulah hakikatnya. Tanya diri anda soalan ini..
  • Apa aku dah buat untuk exam 15 April ini?
  • Apa mereka dah buat untuk berjaya peperiksaan Penolong Pegawai Penerangan yang lalu?

Dan anda ada peluang memiliki naskhah itu sebelum peperiksaan 17 April ini 







Peperiksaan Pegawai Penerangan TAK SUSAH SEBENARNYA JIKA ANDA BERSEDIA!



Jika kita bersedia, insyallah tak jadi masalah. Cuma ramai lagi masih anggap bahawa untuk EXAM ini, mereka TAK PERLU study sana-sini. 

Mereka kata " EXAM INI KAN ADA A, B,C,D , OBJEKTIF. TEMBAK AJE MANA-MANA JAWAPAN". Kalau anda pun salah seorang yang berfikiran sebegitu, anda juga mungkin bakal menjadi INSAN YANG GAGAL dalam exam ini!


..Jika anda tak bersedia, kebarangkalian UNTUK GAGAL adalah jauh lebih tinggi....Untuk mereka yang bersedia pula, kebarangkalian UNTUK LULUS pula adalah tinggi!


PELUANG UNTUK DIPANGGIL EXAM INI BUKAN DATANG SELALU!

Ambil peluang ini dengan persediaan yang mencukupi! Bukan ala kadar, atau cukup syarat saja. MASIH SEMPAT LAGI SEBELUM 17 April NI

Pakej Rujukan dari Tim Infokerjaya sememangnya dihasilkan untuk membantu proses persediaan anda untuk exam ini!










Sabtu, 15 April 2017

Peperiksaan Pegawai Penerangan 2017 Tiada Rujukan?




Jika anda tanya saya, saya hanya mencadangkan rujukan ini untuk S29 dan S41. Saya suka untuk lihat anda berjaya. Serius!













Calon Peperiksaan Pegawai Penerangan S29 dan S41 ...



Tahniah untuk semua. Percayalah anda telah meninggalkan calon lain beribu langkah Untuk yang belum buat pembelian boleh terus ke pakej Rujukan Peperiksaan Pegawai Penerangan S29 dan S41.







TAK TAHU NAK PREPARE APA UNTUK PEPERIKSAAN Pegawai Penerangan S29 dan S41?



Anda bakal bersaing dengan ribuan calon lain untuk merebut jawatan Pegawai Penerangan ini. Walau bagaiamanapun, Anda bakal mengenepikan RIBUAN CALON yang lain yang tidak menemui pakej rujukan ini. TAHNIAH!

Apa yang bakal membezakan anda dengan calon lain adalah, bagaimana persediaan anda untuk menghadapi PEPERIKSAAN ini.

Anda sampai ke sini pastinya kerana anda sedang melakukan persediaan untuk berjaya nantikan? TAHNIAH untuk anda kerana usaha tersebut telah membawa anda ke sini! Apa yang ada dalam pakej rujukan ini yang bakal membantu persediaan anda?

Untuk Maklumat lanjut sila layari Pakej Rujukan Peperiksaan Pegawai Penerangan S29 dan S41












Jumaat, 14 April 2017

Peperiksaan Online Pegawai Penerangan S29 dan S41.... adakah anda dipanggil?



Adakah anda salah seorang calon yang dipanggil untuk ke sesi peperiksaan Online Pegawai Penerangan S29 dan S41 pada 17 April ini? Jika ya, saya ada berita menarik untuk anda.




Tetapi, jika tidak, mungkin anda boleh abaikan sahaja artikel saya kali ini.










Baiklah, jika anda adalah salah seorang calon dari 70,000 orang yang dipanggil untuk Peperiksaan Penolong Pegawai Penerangan bagi menjawat jawatan dalam kerajaan pada kali ini.. saya fikir, bahan rujukan di website ini mungkin akan dapat membantu anda. 









Semoga berjaya! Pakej Rujukan Peperiksaan Penolong Pegawai Penerangan

Isnin, 10 April 2017

Bagaimana Nak Lulus Temuduga Pembantu Penguasa Kastam?



Satu FAKTA yang anda kena tahu, bukan mudah untuk tembus masuk menjadi kakitangan kerajaan sekarang. Jika anda YAKIN, fikir semula...

  • Anda mempunyai "kabel besar" @ orang dalam Kerajaan yang "confirm" boleh tolong luluskan anda semasa interview. Usah bermimpi lagi, zaman sudah berubah! Ramai orang berkata "orang lain tu dapat kerja kerajaan sebab dapat pakai kabel, aku tiada kabel. Tak adil" Tak logik langsung! Apabila gagal, salahkan orang lain. Tak lihat apa kekurangan pada diri, persiapan yang dilakukan. Sudahlah!
  • Anda adalah seorang yang berpengalaman luas dan cemerlang semasa berkerja di swasta dulu. Swasta dan kerajaan tak sama......Jangan terlalu sombong. Hebat macamana anda pun belum tentu berjaya. Ramai yang menyombong diri apabila ada rekod hebat di company lama.
  • Anda adalah seorang bekas graduan universiti yang memilki CGPA 3.5 ke atas ataupun graduan lulusan universiti luar negara yang terkenal. Ramai je best student yang tak dapat masuk gov......Buanglah fikiran ni jauh-jauh, zaman dan berubah.
  • Anda memiliki pengalaman ditemuduga beberapa kali sebelum ini. Ada orang dah 14 kali ditemuduga, tapi tak dapat - dapat! 100 kali hadir temuduga pun takkan berjaya jika sama sahaja teknik anda menghadiri temuduga. Anda perlukan perubahan!
  • Anda telah membeli pelbagai buku temuduga sebelum ini baik dalam mahupun keluaran luar negara. Ada ke buku temuduga khas untuk kerja kerajaan? Sudah pasti tiada, kerana teknik temuduga di kerja kerajaan akan sentiasa berubah-ubah dan dikemaskini.
  • Anda sememangnya sedang berkhidmat dalam kerajaan samada dari jawatan kontrak ataupun ingin naik pangkat. Bos boleh rekomen saja, tapi belum pasti boleh lulus...Jaga - jaga..SKT tinggi bukan jaminan selamat buat anda.

YA! Semua Andaian Di Atas Berkenaan Temuduga Kerja Kerajaan Adalah SALAH
Mungkin 10 tahun yang lalu, ianya ada kebenarannya. Tetapi sejak proses transformasi ambilan kakitangan kerajaan dilaksanakan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA), ianya tidak lagi relevan.

Proses pengambilan dilakukan dengan lebih terperinci selepas sistem 'MyRecruitment' diperkenalkan. Anda boleh cari sendiri apa itu sistem 'MyRecruitment' ini tetapi apa yang anda kena tahu adalah, sistem ini menutup tanggapan isu kabel dan sebagainya. Semuanya untuk memastikan hanya yang terbaik dilantik menjawat jawatan kakitangan awam.

Atas sebab ini ramai yang mengeluh sukar nak masuk ke kerjaya kerajaan. Sebenarnya itu kerisauan yang logik kerana persaingan yang tinggi, tetapi apa yang penting adalah mereka gagal Kerana tak tahu cara yang betul bagaimana nak lulus!

Kini anda tidak perlu pening-peningkan kepala memikirkan "bagaimana la aku nak lulus temuduga ni yer?".



Panduan Temuduga Pembantu Penguasa Kastam




Panduan Temuduga Pembantu Penguasa Kastam ini bertujuan untuk membantu calon-colon membuat persediaan sebelum menduduki temuduga yang sebenarnya. Untuk LULUS temuduga Pembantu Penguasa Kastam ... anda perlukan nota yang membantu, contoh soalan untuk membiasakan calon dengan soalan yang bakal dijawab dan ditanya serta tips penting dan sebagainya.