Selasa, 19 September 2017

IKLAN PELUANG KERJAYA DALAM PERKHIDMATAN AWAM




Tarikh Tutup Iklan : 24 September 2017 (Ahad) jam 11.59 malam


Sila klik pautan Borang SPA8i di bawah untuk memohon ==> https://putra2.spa.gov.my






Isnin, 18 September 2017

Mencari Soalan Latihan Exam Pegawai Eksekutif Gred 41?


Pakej rujukan ini adalah dalam bentuk ebook format pdf yang boleh anda muat turun terus ke komputer anda, laptop anda, tablet anda malah ke smartphone anda. Ia adalah rujukan khas yang disediakan untuk bantu anda bersedia menghadapi peperiksaan online untuk jawatan Pegawai Eksekutif pada 20 September 2017 ini.

Rujukan ini mempunyai lebih 185 muka surat yang disediakan berdasarkan format rasmi yang telah dikeluarkan oleh pihak SPA untuk peperiksaan online Pegawai Eksekutif.

Di dalam pakej rujukan khas ini, ia ada beberapa komponen penting untuk bantu anda berjaya menjawat jawatan ini di dalam sektor awam. Paling penting, anda perlu tahu bahawa format peperiksaan online telah berubah dan dikemaskini.

Jika anda mahu berjaya lulus dengan baik, dan seterusnya melangkah ke saringan seterusnya untuk jawatan Pegawai Eksekutif gred 41 ini, maka anda perlu dapatkan rujukan ini.

Di dalamnya terdapat banyak soalan latihan untuk peperiksaan online Pegawai Eksekutif gred 41, iaitu:

  • 75++ Contoh Soalan Untuk Seksyen A
  • 45++ Conotoh Soalan Untuk Seksyen B
  • 20++ Contoh Soalan Untuk Seksyen C
  • 80++ Nota Ringkas
  • Huraian Format Terkini Peperiksaan Online Pegawai Eksekutif 41

Anda mahu tahu lagi mengenai rujukan ini? Mahu lulus peperiksaan online Pegawai Eksekutif pada 20 September? Jika anda berazam dan mahu benar-benar rebut peluang ini





Ahad, 17 September 2017

Hanya untuk Calon Pegawai LHDN 41 sahaja



Yang lulus itu semua mereka yang ambil tindakan tepat dan betul sebelum sesi peperiksaan. Mereka berusaha keras, studi nota yang betul dan positif untuk lulus. Jadi itu bahagian mereka. Bagaimana pula dengan anda untuk sesi 20 SEPTEMBER ini? Ini yang anda perlukan







Pilihan di tangan anda! nak berjaya atau tidak...



Sabtu, 16 September 2017

Pakej Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Eksekutif Gred 41


Serius kali ni pelik .....

Buat kali pertama ambilan pegawai LHDN dilakukan melalui SPA. Jawabnya memang kena exam online lah. Kalau dulu pihak LHDN terus interview.

Rasanya sebab terlalu ramai yang minta. Jadi kena ada tapisan 'penyingkiran' terlebih dulu :)

Tak perlu risau lah. Kena nak pikir kena singkir?

Pikir bagaimana anda nak singkirkan calon lain! Begitu cara fikirnya :)

Caranya?

Anda studi dan berusaha untuk jadi lebih baik dari calon lain!

Jika anda perlukan rujukan untuk bantu anda, ini satu satunya rujukan yang ada







Cuba tengok berapa ramai yang lulus sebelum ini di sana. Sekali lagi, ini link senjata rahsia anda http://pegawaieksekutif.com

Cepat ya! jangan sampai anda pulak yang tersingkir

Aduh!

Rabu, 6 September 2017

Peluang AKHIR Exam Online Separa Perubatan



Pakej rujukan ini akan membantu laluan anda bukan hanya untuk lulus EXAM ONLINE tetapi khas untuk dipilih masuk ke LATIHAN SEPARA PERUBATAN.

Jika berjaya exam online, anda akan ditapis lagi dalam temuduga. Kalau tak ada rujukan temuduga khas ini, LULUS exam online pun tak ada guna.. Untuk anda, rujukan komprehensif untuk exam online ;








Tak usah fikir lagi kerana ramai yang telah tinggalkan anda. Biar mereka berjaya atau anda nak berjaya bersama mereka?

Beri peluang yang adil untuk diri anda.

Selasa, 5 September 2017

Jawab exam Google je?



Bagaimana dengan persediaan untuk peperiksaan Separa Perubatan anda? Harap semuanya berada dalam keadaan teratur!

Ada yang ambil mudah kerana ianya adalah peperiksaan Online...

Ini tanggapan calon; 


"Open book maa! Waktu exam pun boleh studi. Google ja" 


Anda akan menyesal bila buat begini ....Anda akan berada dalam keadaan yang 'sangat kalut' bila anda buat begini. 

  • Soalan banyak 
  • Talian internet sangat penting 

Saya cadangkan anda hanya buka browser peperiksaan sahaja. Jangan buka multiple browser. Lihat apa berlaku pada calon exam online yang lalu. Sistem 'hang + jammed' 

Apa yang menyedihkan, ianya tidak berlaku kepada semua calon. Hanya sebahagian sahaja dan majoriti mereka adalah yang buka 'multiple browser' dengan tujuan nak cari maklumat masa jawab exam! 

Erkkkk! 


Jangan jadi macam ini. Buat persediaan seawal mungkin. Rujukan ini akan membantu persediaan anda 







Jangan ambil mudah dan jangan biarkan kesilapan ini membunuh potensi lulus anda



Strategi untuk mudah gagal Peperiksaan Online Separa perubatan



Bagaimana dengan persediaan anda? Harap semuanya dah siap sedia.

Peperiksaan tak lama lagi. Ramai yang rasa ianya mudah kerana penilaian dilakukan secara online. Ye lah, boleh "open book", rujuk internet dan sebagainya. 

Memang boleh tetapi pada akhirnya anda akan tak cukup masa dan banyak soalan yang tak sempat jawab. 

Itu faktor kegagalan calon online. 

Jadi solusi yang terbaik adalah anda buat persediaan sehabis baik. Jika tak tahu baru buka buku dan rujuk internet masa jawab exam nanti .... Itu lebih bijak dan akan selamatkan anda dari "MENEMBAK" sebab tak cukup masa. 

Jika anda tak tahu nak baca apa tetapi nak sangat lulus, gunakan rujukan ini.