Isnin, 23 Julai 2018

Peperiksaan Khas MPSP Pegawai Tadbir N41

Cepat2. Exam tak lama dah. Anda perlu masa untuk studi. Jangan la buat keja2 last minit ni... ramai yg gagal sebelum ni mmg 'geng last minit'

Rasa mcm sempat tapi tak sempat. Jadi baik buat preparation sekarang.

Exam Pegawai Tadbir MPSP tak lama dah. Sebenarnya untuk jawatan ni anda kena studi;

  • maklumat mengenai pentadbiran Kerajaan
  • maklumat mengenai isu-isu Pulau Pinang
  • maklumat mengenai kerajaan  Pulau Pinang
  • Isu-isu lokal.

Jangan lupa mengenai kemahiran psikometrik.

Banyak lah nak cerita. Tapi untuk pantas, guna rujukan ini



Ahad, 22 Julai 2018

Dah siap untuk Peperiksaan Online Pegawai Tadbir N41



Mahu tak mahu anda kena buat sesuatu untuk bersaing dengan calon lain.


Jangan hadir peperiksaan nanti tanpa persediaan yang akan menjadikan anda sebagai calon yang sama dengan yang lain





Sabtu, 21 Julai 2018

Nak Berjaya Peperiksaaan Pegawai Tadbir N41



Jangan salahkan orang lain jika anda gagal peperiksaan Peperiksaan Pegawai Tadbir N41.


Bunyi sedikit kasar tetapi itulah hakikatnya. Tanya diri anda soalan ini.. 
Apa aku dah buat untuk exam ini? 
Apa mereka dah buat untuk berjaya peperiksaan yang lalu? 

Dan anda ada peluang memiliki naskhah Pakej Rujukan Peperiksaan Pegawai Tadbir N41




Tahniah untuk calon Pegawai Tadbir N41


Sebenarnya, ramai yang telah mendahului anda sejak semalam, melakukan persediaan semaksimum mungkin.


Tak perlu marah kepada mereka jika mereka mempunyai peluang yang lebih cerah daripada anda. Mereka telah mula melangkah untuk berjaya. Anda bila lagi?




Pakej Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir N41


Masa sudah suntuk untuk membuat persediaan. Jalan pintas ialah dengan mendapatkan rujukan yang telah disiapkan untuk anda termasuk nota-nota.


Dapatkan segera sebelum ianya ditutup jualan dan anda tiada rujukan untuk membuat persediaan awal untuk exam anda.




Khamis, 19 Julai 2018

Temu Duga Penolong Penguasa Kastam Gred WK29


Ramai calon dipanggil temuduga Kastam gred WK29. Sesi ni mula 15 Julai lepas dan akan tamat 2 Ogos. Kira tiap hari ada sesi temuduga.

Anda dipanggil tak?

Boleh semak kat sini

Jap jap. Kalau anda  dipanggil temuduga Kastam, gunakan rujukan daripada 
Tim Infokerjaya.

Mereka bagi rujukan temuduga Kastam ni PERCUMA ja untuk pembeli Rujukan 
Temuduga Kerajaan. Kira macam add-on komponen lah sempena panggilan 
temuduga Kastam ni.




Saya nak tengok anda sukses dalam temuduga Kastam ni tau!

Jumaat, 13 Julai 2018

UJIAN PSIKOMETRIK PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) GRED N19



Adakah anda calon Ujian Psikometrik tahun 2018? 


Tahniah diucapkan kepada calon yang dipanggil untuk menduduki Ujian Psikometrik bagi pengambilan jawatan PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) GRED N19.

Untuk makluman menerusi portal rasmi SPA, peperiksaan Psikometrik akan dijalankan bermula 24 Julai sehingga 28 Julai 2018. 


Buat semakan terus di laman http://www.spa.gov.my